Het begint weer zomer te worden, het zonnetje gaat schijnen. Uw buurman heeft het al vaker gezegd tegen u maar elke keer stelt u het uit. Tot op uw werk er nieuwe rolluiken zijn geïnstalleerd en u op zonnige dagen er erg veel voordeel van heeft. Toen bent u op internet is gaan zoeken naar de prijzen van rolluiken en wat rolluiken voor onderdelen heeft. In dit artikel, van daar dat u dit waarschijnlijk ook leest, ga ik dat behandelen. Als eerste:

Rolluiken en hun onderdelen

Een rolluik is niet zo’n super complex product, maar er zijn toch best veel verschillende componenten die aanwezig moeten zijn om het goed te laten functioneren.

Om te beginnen is er natuurlijk een kast waarin het binnenwerk zich bevindt. De functie van deze kast is het beschermen van wat er in het binnenwerk zich bevindt.

Het binnenwerk heeft als functie om te zorgen dat het rolluiken zich van boven naar beneden kan bewegen. Wanneer het rolluik omhoog wordt gehaald zorgt het binnenwerk ervoor dat dit soepel en goed kan gebeuren, het wordt als het ware als een papier opgerold.

Dan heb je het luik, dit zijn allemaal lamellen die u ziet wanneer het rolluik helemaal dicht is. Dit luik, of lamellen hebben als functie de zon buiten houden, privacy geven en nog veel meer.

Als laatste zijn er geleiders die er voor zorgen dat het makkelijk en soepel verloopt. Daarnaast is het de bedoeling dat het zo geruisloos als mogelijk gebeurd. Deze zijn geplaatst aan de zijkant van het rolluik.

Kosten rolluiken

De rolluik prijs is gebaseerd op wat voor onderdelen u er in wilt hebben, de bediening van het rolluik en natuurlijk wat de installateurs er voor rekenen. Er zijn natuurlijk hele goedkope varianten tegenover hele dure. De gemiddelde maximale prijs voor een rolluik zelf ligt rond de zeshonderd euro terwijl de gemiddelde minimale prijs maar €90 euro is. De bedieningsprijs voor een rolluik, dus elektrisch of handmatig, ligt maximaal rond de tweehonderdvijftig euro tegenover minimaal tien euro. Als laatste de montage van het rolluik. De prijs hiervan ligt minimaal rond de honderd euro dat kan oplopen tot gemiddeld maximaal tweehonderd euro. De gemiddelde rolluik prijs ligt dus minimaal rond de tweehonderd euro en maximaal gemiddeld rond ruim duizend euro per rolluik.

Deze prijzen van de rolluiken liggen dus helemaal aan hoe groot, luxe en wat het bedrijf rekent die het installeert. De prijs kan oplopen als u extra features laat installeren op het rolluik. Zo kunt u extra beveiliging erop laten plaatsen, sensoren die automatisch het rolluiken laten zakken bij zon en ook zelfs melders die aangeven wanneer een persoon een geruime tijd voor uw ramen staat.

Bekijk gerust alle mogelijkheden of neem contact op! Wij helpen u graag verder met uw wensen.