Super Carla is een Deens merk dat in 2009 is bedacht door Katrine Benn in Kopenhagen. De naam is een ode aan de oma van Katrine. Op haar 18de heeft zij haar oma’s oude naaimachine gekregen en zo zette zij haar eerste stappen op weg naar een eigen naaiatelier. Haar creaties zijn duurzaam en kunnen lang mee. De kwaliteit van de gebruikte stoffen is erg belangrijk voor Super Carla. Ze gebruikt gecertificeerde en biologische materialen, die zacht en veilig zijn voor de tere huid van kleine kinderen. Super Carla producten worden gefabriceerd in de fabriek in Denemarken, maar ook in India en Portugal. Deze fabrieken hebben een plezierige werkomgeving, met een goede sociale regelgeving., wat erg belangrijk is voor dit merk.

Kleurrijke super carla baby laken

Liberty of London stoffen

Super Carla is fan van de Liberty of London stoffen. Deze stoffen blinken uit door de topkwaliteit, de functionaliteit en de leuke prints. Ze zijn biologisch gecertificeerd en gemaakt van het beste katoen. Vooral het veel gevraagde katoen Tana Lawn wordt veel gebruikt in de collectie van Super Carla. Tana Lawn is duurzaam katoen dat zijdezacht aanvoelt, het heeft veel kleurdiepte en is erg duurzaam, waardoor het lang meegaat én lang mooi blijft. Super Carla gebruikt naast Tana Lawn ook Liberty Poplin, Liberty Fleece en Liberty Velvet. Liberty Poplin is wat steviger en dikker katoen, met een geribbelde structuur, maar het oppervlak voelt nog steeds glad. Liberty Fleece is zacht en warm en geschikt voor truien en jurken. Liberty Velvet wordt vooral verwerkt in accessoires, zoals kussens. Naast de Liberty of London stoffen gebruikt Super Carla ook muslin katoen. Dit materiaal wordt in kleine hoeveelheden gemaakt in hun fabriek in India.

Super Carla collectie

Bij Super Carla hebben ze eigenlijk bijna alles wat je nodig hebt voor het leuk inrichten van de kinderkamer, maar ook volwassenen kunnen bij dit merk terecht. In hun collectie zit:

  • Beddengoed
  • Baby benodigdheden en speelgoed
  • Kinderlampen
  • Kinderkamer accessoires
  • Kinderstoelen en kinderwagens
  • Kinderservies
  • Slabbetjes en voedingskussens

Super Carla producten zijn te koop in de winkel in Kopenhagen. Online kun je een kijkje nemen op hun website: www.super-carla.dk. Ook in Nederland is er een verkooppunt, namelijk CozyKidz in Hillegom (www.cozykidz.nl). Op de website van CozyKidz kun je onder andere aankleedkussens, hoezen voor het aankleedkussen, grote doeken en hoeslakens voor je baby vinden, maar ook dekbedovertrekken voor zowel baby’s, kinderen als volwassenen. Al deze producten zijn in de vrolijke en mooie kleuren van de Liberty of London stoffen.