Kinderkamer meubels zijn essentieel voor de inrichting van de kamer van je kind. Een kinderkamer voor de baby dien je anders in te richten dan een kinderkamer voor een ouder kind. Je moet allerlei spullen kwijt kunnen in de kamer, en daarbij rekening houden met hoeveel ruimte je kunt gebruiken. En dan heb je ook nog eens heel veel keuze in meubels.

Allerlei soorten kinderkamer meubelen

Het belangrijkste meubel in een kinderkamer is toch wel het bed. Dit moet stevig en ook veilig zijn en je moet rekening houden met de leeftijd en de lengte van je kind. Minstens zo belangrijk is natuurlijk een goede matras. Je kind verdient een prettige nachtrust en daar hoort een matras van hoge kwaliteit bij. Een baby slaapt de eerste tijd in een wiegje en als hij of zij wat ouder is, kun je overstappen naar een ledikant. Daarna kun je een kinderbed aanschaffen. Vanaf ongeveer 5 jaar kan je kind eventueel ook in een stapelbed of hoogslaper, wat erg handig is als je een kleine kinderkamer hebt. Op deze manier creëer je extra ruimte voor het opbergen van spulletjes of voor een bureautje dat onder de hoogslaper past.

Je kunt kiezen uit verschillende soorten meubelen voor de kinderkamer, waaronder:

  • Zitmeubels
  • Opbergmeubels
  • Klerenkasten
  • Boekenkasten
  • Kinderbureaus en kinderbureaustoelen
  • Speelgoedkisten

Bij zitmeubels kun je kiezen voor een gewone kinderstoel, een schommelstoel, fauteuil, bankje of zitzak. Als opbergmeubel kun je gaan voor een commode, een ladekast of nachtkastje. Een klerenkast is praktisch als je kind wat groter wordt en meer ruimte voor zijn of haar kleding nodig heeft. Daarnaast kun je bij de inrichting kiezen voor een boekenkast of boekenrek als je kind graag leest en een grote verzameling boeken heeft. Een bureau en een bureaustoel zijn nodig voor de wat oudere kinderen, zodat ze hun huiswerk op hun eigen kamer kunnen maken. Een speelgoedkist is leuk voor je kind om zijn of haar speelgoed in te kunnen doen, en maakt het gemakkelijker om na het spelen alles zelf weer netjes op te ruimen.

Hippe opbergkist kinderkamer

Wil je geen gedoe hebben met het uitzoeken van alle kinderkamer meubels, dan zijn er ook compleet ingerichte kinderkamers te koop, allemaal in een eigen stijl. Op deze manier heb je als ouder een duidelijk idee hoe alles eruit komt te zien én je kunt je kind mee laten denken en laten kiezen wat hij of zij leuk vindt. Ook kun je zo eenvoudig de benodigde ruimte bepalen. Wel zo gemakkelijk!