Een kinderkamer lamp is een belangrijke accessoire in een kinderkamer. Fijn om bij weg te doezelen, om naar te kijken, huiswerk bij te maken en om bij te slapen. Er zijn veel mogelijkheden om een kinderkamer te verlichten en zo extra sfeer en rust te creëren, zodat je kind zich prettig voelt in de eigen kamer. Kinderkamer lampen zijn er in alle vormen en maten, en helemaal toegespitst op de belevingswereld van je kind.

Soorten kinderkamer lampen

Er zijn verschillende kinderkamer lamp modellen te koop, zoals:

·         Hanglampen

·         Plafondlampen

·         Wandlampen

·         Nachtlampen

·         Tafellampen

·         Figuurlampen

Een hanglamp is het middelpunt van de kinderkamer en handig als je maar 1 grote lamp in de kinderkamer wilt hebben, die in principe voldoende licht geeft om de hele kinderkamer te verlichten. Het zijn lampen die onmiddellijk de aandacht trekken.

De plafondlamp wordt bevestigd aan het plafond van de kinderkamer. Sommige plafondlampen zijn voorzien van led-lichtjes die fonkelen net als sterren en zijn daardoor leuk om naar te kijken en om lekker bij weg te dromen.

Een wandlamp is een sieraad voor je muur en geeft de kinderkamer op een subtiele manier net wat meer sfeer. Ze zijn goed te gebruiken als je wat extra verlichting in de kamer wilt aanbrengen.

Nachtlampjes zijn uitermate geschikt voor kinderen die bang in het donker zijn. Ze hebben een vertrouwde uitstraling en zijn een rustgevende factor in de kinderkamer.

Een tafellamp is een leuke accessoire, maar ook handig voor bij een bureautje, zodat je kind goede verlichting heeft om huiswerk bij te kunnen maken.

Een figuurlamp is een lamp in de vorm van een figuurtje, bijvoorbeeld een dier of een sprookjesfiguur. Superleuk voor de wat kleinere kinderen.

Speciale kinderlampen voor slaapproblemen

Als je kind moeite heeft om in slaap te vallen, zijn er aparte lampjes beschikbaar om te helpen bij het in slaap vallen. Dit zijn zogenaamde fonkel- of sterrenlampen. Net als bij een sterrenhemel fonkelen de sterretjes een tijdje, zodat je kind rustig kan worden en zich op een natuurlijke manier voorbereidt op het slapen. Na ongeveer een kwartiertje stoppen de sterren met fonkelen, wat voor je kind een onbewust signaal is om te gaan slapen. Ook als je kind bang is in het donker, kunnen lampen uitkomst bieden. Een nachtlampje geeft genoeg licht af om de kinderkamer niet helemaal donker te maken, maar beïnvloedt een goede nachtrust niet. Als je kind ’s nachts wakker wordt, geeft een nachtlampje een vertrouwd en veilig gevoel, zodat hij of zij rustig verder durft te slapen.