Je wilt het beste voor je kind en daarom is het belangrijk dat je kindje in een goed en stevig bed slaapt en onder een comfortabel en warm dekbed ligt. Om het allemaal mooi aan te kleden, is het leuk om hierbij een mooi dekbedovertrek te kiezen. Meisjes willen natuurlijk ander beddengoed dan jongens. Om ervoor te zorgen dat je kind zich prettig voelt in zijn of haar bed, is een dekbedovertrek en ander beddengoed wat bij de belevingswereld van je kind past een goede start. Zo wordt slapen extra leuk.

Wat valt er eigenlijk onder kinderbeddengoed?

Kinderbeddengoed is een breed begrip. Hier vallen ten eerste natuurlijk dekbedovertrekken voor de wat oudere kinderen onder, maar ook hoeslakens, lakens, dekens, dekentjes voor in de wieg en ook een sprei, quilt of plaid is allemaal beddengoed. Voor een baby heb je ander beddengoed nodig dan voor peuters, kleuters en oudere kinderen. Pasgeboren baby’s hebben vaak een babylaken en een babydeken in hun wiegje liggen. Als de baby al iets ouder is, kan er een slaapzakje gebruikt worden, maar er zijn ook dekbedjes voor baby’s. Voor oudere kinderen is een dekbed vaak voldoende. Wil je de kinderkamer extra leuk aankleden, dan is een sprei of plaid een goede optie.

Volop keuze aan beddengoed voor de kinderkamer

Er is een grote variatie aan beddengoed te vinden voor kinderen. Dekbedovertrekken hebben vaak mooie prints met logo’s van voetbalclubs, afbeeldingen van actiehelden, films, dieren, noem het maar op. Hoeslakens hebben meestal een effen kleur en kunnen daardoor goed gecombineerd worden met de wat drukkere dekbedovertrekken. Kinderdekbedovertrekken zijn te koop in verschillende maten. De kleinste zijn bestemd voor een wieg en zijn 60×80 cm. Een dekbed voor een ledikant is meestal 100×135 cm. Het grootste kinderdekbed is 120×150 cm, daarna krijg je een volwassen maat van 140×200 cm. Meestal worden er bijpassende kussenslopen meegeleverd bij elk kinderdekbedovertrek. Dekbedovertrekken en hoeslakens zijn gemaakt van verschillende materialen. Het meest voorkomend en gebruikt is katoen, soms gemixt met polyester of satijn. Je hebt ook flanellen dekbedovertrekken en hoeslakens, heerlijk warm voor in de winter. Enkele bekende hippe merken die kinderdekbedovertrekken verkopen zijn:

·         Beddinghouse Kids

·         Damai

·         Covers & Co

·         Disney

·         Good Morning

·         Day Dream

Je kunt echter ook kinderdekbedovertrekken van andere merken vinden, zoals bijvoorbeeld: Star Wars, Cars, Frozen, Emoij, Hello Kitty etc. Wil je echt iets speciaals en persoonlijks, dan is er de mogelijkheid om je eigen foto en/of tekst op je dekbed te laten printen. Helemaal geweldig natuurlijk voor je kind om te kunnen slapen onder een zelf uitgezochte foto of tekst.